You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Se încarcă...

CULTURAL

“Festivalul Cetăților

 

        Orașul Brașov ar trebui să fie mai ”viu”. Împreună cu echipa mea dorim să punem bazele unui festival de muzică denumit “FESTIVALUL CETĂȚILOR”. Brașovul se pretează pentru festivaluri medievale pe toată durata verii. Proiectul acesta implică prezența unor trupe de muzică și artiști de talie națională și internațională, astfel încât să genereze un aflux major de turiști. Fiecare seară ori locație, va avea o temă muzicală, de divertisment diferită, spectacole medievale, astfel încât să asigure o paletă largă de evenimente artistice.

       Brașovul, ca municipiu și județ, dispune de fortăreţe impresionante - castele, cetăți, case istorice, biserici saxone, unice în lume, ce oferă un potenţial enorm în dezvoltarea turismului cultural. Cu o promovare susținută vom reuși să includem în circuitul turistic mult mai multe clădiri istorice, biserici şi cetăți, vom reuși să ameliorăm starea fizică a construcţiilor astfel încât să le transformăm în atracţii turistice moderne şi competitive. Pot fi realizate evenimente culturale în locații precum:

 

·       Cetatea Braşovului și Zidurile de sub Tâmpa

·       Bastioanele și Turnurile fortificațiilor medievale din municipiul Brașov

·       Zona ”După Ziduri”

·       Biserica Neagră

·       Piața Sfatului

·       Piața Unirii

·       Clădirea ”Olimpia”

·       ”Pietrele lui Solomon” - Șcheii Brașovului, ”La Iepure”- Zona Răcădău

          Finanțarea unui astfel de proiect se poate realiza prin intermediul unui parteneriat public privat. În acest sens, partenerul public poate contribui la finanțarea realizării investițiilor cu resurse financiare publice provenind inclusiv din fonduri externe nerambursabile. Pe toată durata contractului, investitorul privat se ocupă de mentenanță, de întreținere și de renovare, iar interesul lui direct va fi să lucreze la cele mai bune standarde. În urma acestui tip de contract, toată lumea câștigă: primăria realizează proiectul rapid și la standarde ridicate, e dispensată de licitații și contestații (fiind responsabilitatea companiei de proiect de a contracta, angaja și superviza toate lucrările și serviciile aferente), iar investitorul privat obține un profit stabil și sigur pe o perioadă lungă de timp.

Brașov - Festival Jazz

         Doresc să inițiez cel mai cool festival de jazz “Brașov - Festival Jazz” așa cum am văzut în Umbria, iar toate străzile centrului să fie animate de dansatori, de turiști din toate colțurile lumii, iar oamenii să se bucure de muzica și atmosfera stylish.

 

“Rhythmic  Kronstadt” - festival gen ”UNTOLD”

 

         În ”Poiana Brașov” – stațiune turistică aparținătoare municipiului Brașov, propunem desfășurarea unui festival gen ”UNTOLD”, atractiv tinerilor și iubitorilor de muzică, cu denumirea de “Rhythmic  Kronstadt”.

 

Sărbatorile de iarnă ale Brașovului

 

          În perioada 1 decembrie - 30 ianuarie,  sărbatorile de iarnă să se desfășoare la Brașov prin organizarea unor acțiuni, evenimente, atât în municipiu, în zona turistică cât și în Poiana Brașov.

 

Junii Brașovului

         JUNII  - eveniment tradițional unic! Propunem păstrarea și promovarea tradițiilor cetelor de călăreți prin desfășurarea pe parcursul a două săptămâni de manifestații fastuoase cu elemente de mit, ritualuri pre-creștine, dar și ceremonial creștin, toate fiind specifice gândirii mitico-religioase a românilor.