You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Se încarcă...

EDUCATIE

Sunt mamă! Știu cât de greu a fost să îmi cresc și să-mi educ copiii într-un oraș care nu este Family Friendly sau Kid-Friendly.

Alergatul prin oraș pentru orice formă de afterschool, sport, balet, activități extrașcolare etc., duce la  haos și la stres atât pentru părinți cât și pentru copii. Mersul la școală a fost și este o mare aventură la orele de vârf. Din cauza sistemului de învățământ precar, insuficienței  activității sportive în școli, părinții trebuie să facă eforturi susținute pentru a suplini financiar, fizic și moral educația din școală. De multe ori acest haos duce la încălcarea dreptului copilului la o educație bună și dezavantajează alți copii cu posibilităti reduse. Din acest motiv, propunerea noastră ca în școli să se pună accentul pe următoarele probleme:

1. Înființarea  cantinei școlare cu hrană caldă, sau un bufet cu legume și fructe proaspete asigurate de la producătorii autohtoni.

2. Niciun copil să nu fie lăsat în urmă! Toți au dreptul să acceadă la un învățământ de calitate. Elevul nu urăște matematica, faptul că nu o întelege este responsabilitatea profesorului care nu a reușit să-l facă să o înteleagă. Înființarea de școli cu parteneriate  public-privat în care să fie predat învățământul alternativ (gen Montessori). Metoda de memorare actuală este depășită și trebuie găsite alte forme de învățământ  interactiv, stimulant pentru elevi.

3. Investiții în domeniul sportului, pentru o dezvoltare armonioasă a copiilor.

4. Transport cu autobuze speciale pentru elevi, cu însoțitor de bord, pentru siguranța copiilor.

5. Reînființarea școlilor de ucenici.